Gyakran Ismételt Kérdések

Ha még nem tudta eldönteni, hogy milyen típusú redőnyt vagy szúnyoghálót válasszon,
az alábbi ismertetővel segítünk Önnek.


Gyakori kérdések
A válaszokért kérjük, hogy kattintson a kérdésre:


Redőnyök kialakítása kivitel alapján

1. Külső tokos redőny


A legelterjedtebb, legegyszerűbb kialakítású redőnyfajta. Legnagyobb előnye, hogy a már elkészült szerkezetre utólag bármikor felszerelhető.
Hátránya, hogy a különböző kialakítású tok minden esetben látható, az ablak tetejéből elfoglal egy kis helyet.
A redőnypalást anyaga választható: az olcsóbb, de jó minőségű műanyag vagy az egyre népszerűbb alumínium.


Műanyag redőny

Ha az elektromos kiállás már előre elkészített, valamint a redőnylécek egymástól történő elcsúszása (arriterezése) megoldott, abban az esetben motorizálható ez a szerkezet is.
Redőnyök kialakítása kivitel alapján

2. Vakolható tokos redőny

Ezek a típusú redőnyök már előre tervezést igényelnek, mivel az építés vagy nagyobb felújítás alkalmával kell beépíteni, hogy a külső munkákkal együtt eltakarható legyen.

A tokba beépíthető műanyag és szigetelt aluredőny, valamint ablakok esetében szúnyogháló is.


Aluredőny

A vakolható tokos redőny tokja hengerelt alumínium lemez, melynek végeit alumínium öntvény tokvég zárja. A redőnytok aljára egy szerelőnyílás kerül beépítésre, melyen keresztül történik a palást behelyezése, motorizálás esetén a vezetékek szakszerű elhelyezése. A redőnytok homlokzati frontján szigetelés található, melynek stabilitásáról egy vakoló él és egy hozzá tartozó rögzítő szalag gondoskodik, a felülete a lakás színével együtt színezhető.


A palást felemelt állapotában csak a záróléc látható, melyben el van helyezve az ütközésgátló, vagyis a palást eltűnik a szem elől, ezzel esztétikussá téve az árnyékolás helyét. A redőnytengely perforált acéltengely, porvédő csapágyazással – ebben helyezkedik el a csőmotor, motoros működtetés esetén. A redőnytengelyhez feltolásgátló féderekkel csatlakoznak a légkamrával ellátott műanyag, vagy a szigetelő habbal kitöltött alumínium redőnylécek. Az aluredőnylécek oldalirányú elmozgásának meggátolásáról minden esetben arriterezés gondoskodik. Újabban műanyag redőnypalást esetén is készülhet arriterezve a szerkezet. A redőny lefutója 22*53 mm-es alumíniumprofil, mely kefés vagy gumis szigeteléssel ellátott, ezzel halkabb működtetést biztosít és nő a szigetelő képesség is.


Alapszínek a fehér (9016) és a barna (8019), de a lakás színvilágához igazodva a RAL színskálából is választhatók színek felár ellenében.


Ablakok esetén rolós szúnyoghálóval is kombinálható a szerkezet, azonban ezt az igényt már a tervezési fázisban el kell dönteni a lefutók kiválasztása, majd beépítése miatt, mert ebben az esetben dupla levezetős redőnylábat kell alkalmazni, ahol az egyik levezetőben a szúnyogháló, a másik levezetőben a redőnypalást fog mozogni.


A redőnypalást mellett/fölött a tokban elhelyezkedő rugós tengelyre tekeredő szúnyogháló alak- és formatartó, teflon bevonatú, üvegszálas textil. A teflon bevonat védi a szúnyoghálót a napsugárzás káros hatásaitól.


A sínben kefés tömítés gondoskodik a tökéletes védelemről, ezáltal a mászó, illetve a repülő rovarok sem képesek áthatolni a tömítő keféken. A lehúzott szúnyogháló rögzítése történhet mágneses megoldással vagy a háló aljára szerelt profil és a keret alját képező profil összeakasztásával.


A beakasztást segíti az alsó profilon elhelyezett két darab fogantyú és a szúnyogháló zsinór is. A felhúzott, rolós szúnyogháló tökéletesen rejtve marad a redőnyszekrényben.


Utólag is készíthető szúnyogháló a redőnnyel szerelt nyílászáró elé a lefutókra rögzítve. Ajtóknál eltolható vagy nyíló ajtós, vízszintes mozgatású rolós, esetleg pliszé, ablakoknál függőleges mozgatású rolós, helytől függően esetleg fix keretes szúnoyghálót ajánlunk.


Amennyiben kérdései merültek fel, vagy redőnyt szeretne rendelni,
kérem hívja a 06 (20) 978 8715 telefonszámot és segítek a továbbiakban!


A MŰANYAG REDŐNYPALÁST redőnyléce anyagában színezett, több mint tíz féle színből választható, megbízható, könnyen kezelhető, olcsó, jó árnyékolást biztosít, és nem utolsó sorban hőszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik. A műanyag redőny stabilitását az alsó záróléc adja, amely a párkányra fekszik fel. Ez a záróléc nagy szilárdságú alumíniumból készül, bele van építve a rejtett ütköző, ezáltal esztétikusabb, mivel nem kell ráépíteni kívülre a végállást szabályozó külső gombot. A párkánnyal találkozó részen gumibetét biztosítja a tökéletes felfekvést, halk záródást, valamint a vízzárást. A tokvégek, a lefutók szintén alumíniumból készülnek, melyek hosszú tartósságot garantálnak. A fém tengelye csapágyazott a könnyebb működtetés miatt, motorizálás esetén ebbe építjük be a motort. A redőnyök készülhetnek szúnyoghálóval egybeépített módon is.


Ebben az esetben egy tokba kerül a szúnyogháló egy erre a célra kifejlesztett rugós szerkezetű alumínium tengelye és a redőnypalást. Ilyenkor a lefutókban külön sínben mozog a szúnyogháló és külön sínben a redőnypalást. A szúnyogháló lefutója kefékkel ellátott, mely tökéletes zárást biztosít a repülő és mászó rovarok ellen. A szúnyogháló üvegszálas teflon bevonatú, mely felengedett állapotában a tokban helyezkedik el a redőnypalást mellett, a tengelyre feltekeredve. A lehúzott szúnyogháló két alumíniumprofil összeakasztásával tökéletesen rögzíthető. A mozgatást szúnyogháló zsinór segíti, hogy a magasan elhelyezkedő redőnytokok esetében is könnyed legyen a mozgatás.


Az ALUREDŐNY szinte minden eleme alumíniumból készül. A redőnyléc belseje szigetelőhabbal van kitöltve, mely egyrészt stabilitást ad a lécnek, valamint szigetelő tulajdonsággal bír. A lakás szigetelését a nyílászárók elé szerelt szigetelt redőnypalást és a nyílászáró külső része közötti légrés biztosítja.


A fém tengely, melyre a redőnypalást tekeredik fel, mindkét végén golyóscsapágyazott a könnyebb működtetés miatt, valamint ebben helyezkedik el a motor, ha motorizált változatot választunk. Ezenkívül feltolásgátló szerelhető rá, mely a palást kívülről történő feltolását akadályozza meg. A redőnypalást mindkét végén arriterezett, ez a megoldás megakadályozza a redőnylécek egymástól történő elcsúszását, ezáltal tökéletes, biztonságos működést garantál, valamint alkalmassá teszi a szerkezetet arra, hogy motorizálható legyen. A redőnypalást alsó profilja (záróléce) gumi szigeteléssel ellátott. Feladata a zaj csillapítása és a vízzárás biztosítása, valamint a rejtett ütközőt ebben helyezik el. A redőnysín, vagy más néven lefutó alumínium profil, ami a jobb szigetelés, valamint a redőny csendesebb mozgatása érdekében kefés vagy gumizott tömítést kapott. A redőnysín 22*53 mm méretű. Színe minden esetben megegyezik a redőnytok színével. A redőnypalást, a redőnytok és a gumis vagy kefés zajcsillapítós lefutók a nyílászáró és az épület színvilágához igazíthatók.


A fehér (9016) és a barna (8019) alapszínek, egyéb színeket a RAL színskálában fellelhető színekből és a fóliázott lehetőségek közül is lehet választani felár ellenében.


A redőnypalást mozgatása készülhet gurtnis vagy zsinóros kézi mozgatással, de igény esetén motorizálható. A motorizáláshoz szükséges a működtetés módja szerint három/négy, esetleg öt szál vezeték kiépítése a redőnytokig, valamint célszerű az árnyékolókhoz külön kismegszakítót beépíteni.


Amennyiben kérdései merültek fel, vagy redőnyt szeretne rendelni,
kérem hívja a 06 (20) 978 8715 telefonszámot és segítek a továbbiakban!


Ha egyszerű megoldást szeretne választani és az anyagi ráfordítás sem mindegy, valamint nincs kiépítve elektromos hálózat, akkor a kézi gurtnis vagy zsinóros működtetésű megoldást javasoljuk.


Ha még tervezési fázisban jár a gondolat és szeretne egy kényelmes, könnyen működtethető, akár okos otthonhoz kapcsolható, a lakása színvilágához igazodó tökéletes megoldást, akkor a motoros redőny egy igazi jó választás. Ha már kész szerkezetre szeretne egy megbízható árnyékolót szereltetni és esetleg az elektromos kiállás is megvan, vagy megoldható, akkor ne gondolkozzon, a jó döntés a motorizálható redőny lesz!

A motorizáláshoz szükséges a működtetés módja szerint három/négy, esetleg öt szál vezeték kiépítése a redőnytokig, valamint célszerű az árnyékolókhoz külön kismegszakítót beépíteni.Kapcsolós működtetés

A legegyszerűbb vezérlési mód - oda szereljük ilyen megoldással a szerkezetet, ahol eleve így került kiépítésre az elektromos rendszer.
Reteszes kapcsolót kell beépíteni, amely a le- és fel mozgást külön nyomógomb segítségével végzi.
Hátránya, hogy helyhez kötött a kezelhetőség, egyes kapcsoló típusoknál végig nyomva kell tartani a gombot a működtetés során, nem fejleszthető „okos otthonra”. Négy szál vezetéket kell kiépíteni a redőny tokig.


Műanyag redőnyTávirányítós rádióvezérelt működtetés
Távirányítós rádióvezérelt működtetés

Könnyen szerelhető, akár utólag is kiépíthető rendszer. A redőnyök mozgatását távirányítóval vezérelt motor végzi. Minden motorhoz jár egy saját távirányító, amely csak az adott motort működteti. De ha egy helyiségben több árnyékolót is elhelyeztek, akár öt db redőny is működtethető együtt vagy külön-külön, egy plusz távirányítóval. Mágneses fali tartókonzol elhelyezésével egyszerűen tárolható a távirányító. Az elektromos kiépítés során három szál vezeték elhelyezése szükséges a redőnytokig.
Nyomatékérzékelős, rádióvezérelt távirányítós és kapcsolós működtetés

A redőnyök mozgatását a rádióvezérelt távirányító és/vagy kapcsoló végzi. A kapcsolót előre ki kell építeni. Ezek a profi motorok nyomaték- és akadályérzékelés, valamint lefagyás elleni védelemmel vannak ellátva. Működés során, ha valamilyen rendellenességet érzékel a motor elektronikája, azonnal megállítja a palást mozgatást és/vagy az ellenkező irányba indítja el azt, ezzel megakadályozva a redőnypalást szétszakadását vagy a motor károsodását. A motor programozása során úgynevezett ’kedvenc’ pozíció is beállítható, mely egy gombnyomásra a beállított helyre mozgatja a palástot. Az elektromos kiépítés során öt szál vezetéket kell elvezetni a redőnytokig, melyből a két kapcsolt szálat a kapcsolóig, a fázis-föld-nulla szálakat a kismegszakítóig kell elhelyezni.


Nyomatékérzékelős, rádióvezérelt távirányítós és kapcsolós működtetés


Érzékelőkkel ellátott működtetés

A redőnyöket külső érzékelőkkel is elláthatjuk, melyek segítségével árnyékolónk a beavatkozásunk nélkül képes esőben megvédeni a frissen megtisztított ablakunkat vagy erős napsütéstől megóvni otthonunkat.


Az aluredőnyök hosszú évekig is megőrzik eredeti funkciójukat, gond nélküli használhatóságot biztosítva. Repülő rovarok elleni védelemmel is elláthatók, akár egy tokba építve a műanyag redőnyrendszernél bemutatott módon, akár utólag rászerelhető kialakítással.


Amennyiben kérdései merültek fel, vagy redőnyt szeretne rendelni,
kérem hívja a 06 (20) 978 8715 telefonszámot és segítek a továbbiakban!Külső tokos redőny

A legelterjedtebb, legegyszerűbb kialakítású redőnyfajta. Legnagyobb előnye, hogy a már elkészült szerkezetre utólag bármikor felszerelhető.
Hátránya, hogy a különböző kialakítású tok minden esetben látható, az ablak tetejéből elfoglal egy kis helyet. A redőnypalást anyaga választható: az olcsóbb, de jó minőségű műanyag vagy az egyre népszerűbb alumínium.
Ha az elektromos kiállás már előre elkészített, valamint a redőnylécek egymástól történő elcsúszása (arriterezése) megoldott, abban az esetben motorizálható ez a szerkezet is.


Műanyag redőny


Vakolható tokos redőny

Ezek a típusú redőnyök már előre tervezést igényelnek, mivel az építés vagy nagyobb felújítás alkalmával kell beépíteni, hogy a külső munkákkal együtt eltakarható legyen. A tokba beépíthető műanyag és szigetelt aluredőny, valamint ablakok esetében szúnyogháló is.
A vakolható tokos redőny tokja hengerelt alumínium lemez, melynek végeit alumínium öntvény tokvég zárja. A redőnytok aljára egy szerelőnyílás kerül beépítésre, melyen keresztül történik a palást behelyezése, motorizálás esetén a vezetékek szakszerű elhelyezése. A redőnytok homlokzati frontján szigetelés található, melynek stabilitásáról egy vakoló él és egy hozzá tartozó rögzítő szalag gondoskodik, a felülete a lakás színével együtt színezhető.


Aluredőny


Pliszé szúnyoghálók
Pliszé szúnyogháló

Tökéletes megoldás erkélyajtók, teraszajtók (esetleg ablakok) repülő rovarok elleni védelmére.
Dekoratív, elegáns védelem akár teraszok eltakarására is.
Akár 3,5 méter széles nyílás is védhető vele, de kétoldali működtetés esetén ez a méret megduplázható.
Utólag is felszerelhető szúnyogháló típus.
Modern és biztonságos, praktikus üzemeltetés jellemzi ezt a terméket, melyet a nyílászáró, redőnylefutó színéhez alkalmazkodva tudunk elkészíteni alumínium kerettel, szürke és antracit színű üvegszálas műanyag bevonatú hálóval. A háló nincs kitéve a téli időjárás viszontagságainak.


A fehér (9016) és a barna (8019) színek alapárasak, míg a RAL színskálából választott egyéb színek felár ellenében kérhetők.
Eltolható ajtós szúnyoghálók

A helyi adottságokhoz igazodva készítjük el ezt a könnyen működtethető, kivehető, színre festett alumínium keretes szürke vagy antracit UV-álló üvegszálas hálóval készült terméket. Dupla ajtók esetén megoldható a szerelés dupla sínes kétajtós változatban is.


Az alumínium keret alapáron fehér (9016) és barna (8019) színekben rendelhető, azonban a RAL színskálából választható egyéb színek felárasak.


Eltolható ajtós szúnyoghálóRolós szúnyoghálók

Ennél a típusú kialakításnál a szúnyogháló egy rugóval előfeszített tengelyre van feltekerve, melyet egy 4,5*4,5 cm-es lemeztokban helyeznek el. Így a háló használaton kívüli állapotban védve van az időjárás viszontagságai ellen. A hálóra rászerelt alulécen lévő fogantyúval történik a mozgatása; rögzítése vagy beakasztós kialakítással vagy mágnes csík mindkét találkozó lécbe történő behelyezésével oldható meg. A termék függőleges mozgatás esetén max. két méter magasságig szerelhető a biztonságos működtetés miatt. Vízszintes mozgatás esetén max. másfél méter szélességig készíthető. Dupla ajtós megoldásnál két szélről középre húzható és ott mágneses betéttel rögzíthető kialakítás javasolt. A szúnyogháló szürke vagy antracit színű, UV-álló üvegszálas kialakítású.


Alapszínek a fehér (9016) és a barna (8019), azonban a RAL színskálából bármilyen szín kérhető felár ellenében.


Rolós szúnyoghálóFix keretes szúnyoghálók

Ablakok, ajtónyílások szúnyogok elleni védelmének legegyszerűbb megoldása. Rögzítését - ha kívülről hozzáférhető - csavarozással, belülről ráfordítható füllel oldjuk meg. Műanyag vagy alumínium, színre festett kerettel készülő, antracit és szürke UV-álló üvegszálas hálóval szerelt termék.


Műanyagből fehér és barna színek kérhetőek, míg az alumínium keretek a fehér (9016) és barna (8019) alapáras színek mellett a RAL színskála színei közül felár ellenében vásárolhatók.


Fix keretes szúnyogháló

Nagy felületek eltakarásának legpraktikusabb, legelegánsabb és legegyszerűbben kivitelezhető eszköze a pliszé (lásd: Pliszé szúnyogháló). Akár hét méter felület is lefedhető ezzel a nagyszerű termékkel, ha kétoldalról középre húzható megoldást választ.

Az eltolható ajtós megoldás erkélyajtók, dupla ajtók utólagos rovarmentesítő megoldása. Egyszerű, praktikus, könnyű kezelhetőség jellemzi. Ár-érték arányban egy jól kitalált megoldás (lásd: Eltolható ajtós sz.háló).

A kívülről nem megközelíthető ablakok függőleges mozgatású mobil szúnyogháló megoldása. Terasz- és erkélyajtók, bejárati ajtók repülő rovarok elleni védelmére kiváló megoldás max. három méter távolságig ez a vízszintes mozgatású mobil szúnyogháló (lásd: Pliszé szúnyogháló).

A legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás a kívülről könnyen hozzáférhető helyekre a műanyag vagy alu. keretes fix szúnyogháló (lásd: Fix keretes szúnyogháló).


Az igénybejelentést követően 3-5 napon belül egyeztetett időpontban felmérjük a munkát, 1 napon belül konkrét árajánlatot adunk és az Ön által írásban megrendelt szerkezetet 8-10 napon belül felszereljük.


A közölt árak tájékoztató jellegűek, a munkadíjat tartalmazzák, a megadott tartalommal készítve értendőek.
A végleges árat a felmérés utáni hivatalos árajánlatban közöljük.
A redőnyök és a szúnyoghálók esetében minimum 1,3 m2 felületet számolunk.

MINDEN MUNKÁRÓL SZÁMLÁT ADUNK.


Az általunk szerelt motoros redőnyöknél Anlux motorokat építünk be, melyekre öt év garanciát ad a gyártó.
A redőnypalástra és a beszerelésből adódó esetleges meghibásodásra két év garanciát nyújtunk.


Műanyag redőny • Lindab tok, alu. tokvég, fém tengely, műa. 53x22 mm lefutó, műa. léc, alu. záróléc, rejtett ütköző, fehér szín
 • 21.000 Ft/m2 + Áfa-tól
 • Gurtni csere
 • 8.000 Ft/db + Áfa-tól

Alumínium redőny • Alu. tok, alu. tokvég, alu. léc arriterezve, alu. záróléc, alu. lefutó kefés, fehér szín
 • 30.000 Ft/m2 + Áfa-tól

A fehér (9016), valamint a barna (8019) színektől eltérő színű termék +22% feláras.

Csőmotorok • Kapcsolós
 • 20.000 Ft/db + Áfa-tól
 • Rádióvezérelt 1db távirányítóval
 • 27.000 Ft/db + Áfa-tól
 • Nyom.érz., rádióvezérelt és kapcs. 1db távirányítóval
 • 30.500 Ft/db + Áfa-tól

A megadott árak Anlux motorokra vonatkoznak.

Tolóajtós szúnyogháló • alu. külsőkeret, alu. ajtó keret, szürke sz. háló
 • 25.000 Ft/m2 + Áfa-tól

A megadott ár a fehér (9016), valamint a barna (8019) színű termékre vonatkozik, a RAL színek felára +25%, a fa mintás alu. profilok felára +50%.

Pliszé szúnyogháló • Alu.keret, 3 oldalon L rögzítőprofil, fekete háló
 • 38.500 Ft/m2 + Áfa-tól

A megadott ár a fehér (9016), valamint a barna (8019) színű termékre vonatkozik, a RAL színek felára +20%, a Renolit fóliás felára +30%.

Rolós szúnyogháló • Szür. üvegsz. sz.háló, lemez tok műa. tokvég, függ.mozg.
 • 22.500 Ft/m2 + Áfa-tól
 • Szür. üvegsz. sz.háló, lemez tok műa. tokvég, vízsz. mozg. ajtó
 • 24.500 Ft/m2 + Áfa-tól

A megadott ár a fehér (9016), valamint a barna (8019) színű termékre vonatkozik, a RAL színek felára +40%.

Fix keretes szúnyogháló • Alu. profil 24x8 mm, szürke szúnyogháló
 • 10.500 Ft/m2 + Áfa-tól

A megadott ár a fehér (9016), valamint a barna (8019) színű termékre vonatkozik, a RAL színek felára +50%.

Zsanéros nyíló ajtó • Alu. keret 20x40 mm profilból
 • 20.800 Ft/m2 + Áfa-tól

A megadott ár a fehér (9016), valamint a barna (8019) színű termékre vonatkozik, a RAL színek felára +50%.

Szalagfüggöny • Karnis 127 mm lamellához
 • 3.950 Ft/fm + Áfa-tól

 • Karnis 89 mm lamellához
 • 5.400 Ft/fm + Áfa-tól

 • Lamella 127 mm
 • 3.000 Ft/m2 + Áfa-tól

 • Lamella 89 mm
 • 3.500 Ft/m2 + Áfa-tól

A megadott árak fehér színű karnissal készült termékekre vonatkoznak, tartalmazzák a szereléshez szükséges kellékeket, valamint a munkadíjat.